Meteen naar de inhoud

Over ons

Onze missie en visie

Welkom bij EHBO Vereniging Nieuw-Lotbroek. Onze missie is duidelijk: “Samen werken aan een veilig gevoel.” Niet alleen thuis, maar overal. Op het werk, in de buurt of op een sportvereniging. Dit betekent dat we ons inzetten om jou, onze directe omgeving en anderen om ons heen, voor te bereiden op mogelijke (nood)situaties, waar ze dan ook plaatsvinden.

Onze visie is even helder: “We streven ernaar om zoveel mogelijk mensen in de directe omgeving in het bezit te laten zijn van een EHBO-diploma en deze up-to-date te houden.” Door EHBO-kennis te verspreiden en regelmatige te trainen, is er een netwerk van zelfverzekerde eerstehulpverleners ontstaan die in staat zijn om snel en effectief te handelen wanneer dat het meest nodig is.

“Een ongeluk zit in een klein hoekje.”

Waar doen we het voor?

Bij EHBO Vereniging Nieuw-Lotbroek handelen we vanuit de volgende kernwaarden:

• We streven naar een veilig gevoel, overal.
• Betrokkenheid in de omgeving.
• Een helpende hand reiken zit in onze natuur.
• Samenwerking versterkt onze impact.

Bij EHBO Vereniging Nieuw-Lotbroek gaan we verder dan theorie; ongevallen gebeuren nu eenmaal in het echte leven. Met praktijkvoorbeelden en uitgebreide oefeningen moet je de theorie meteen toepassen. Actieve deelname wordt wel vereist. Hierdoor brengen we de noodzaak van EHBO onder de aandacht en bevorderen we het onderwijs.

Onze activiteiten

EHBO Vereniging Nieuw-Lotbroek biedt dynamische activiteiten onder begeleiding van ervaren instructeurs, LOTUS slachtoffers en LOTUS les assistenten. Deze professionals spelen realistische slachtofferrollen tijdens praktijkvoorbeelden, wat cruciaal is om cursisten te laten oefenen in real-life situaties. Een LOTUS slachtoffer (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers) speelt met overtuiging letsel en symptomen na, waardoor cursisten leren herkennen en reageren op diverse noodsituaties.

Onze activiteiten omvatten EHBO-cursussen voor zowel beginners als gevorderden, herhalingslessen en workshops. We zijn erkend en aangesloten bij de Nationale Bond EHBO en Het Oranje Kruis, wat onze kwaliteit en professionaliteit waarborgt.

Fred Hermes

Voorzitter

Geertje de Mug

Secretaris

Jolanda Campagne

Penningmeester

Jolanda Schaeks

Bestuurslid

Henrie Weijers

Bestuurslid

Heb je vragen? Stuur ons gerust een mailtje.

Laten we samenwerken aan een veilig gevoel.