Meteen naar de inhoud

Cursussen

Basiscursus EHBO

Een ongeluk zit in een klein hoekje…

Veel ongelukken gebeuren tijdens onze dagelijkse bezigheden op het werk, thuis en tijdens het sporten. Denk aan een bloedneus, een verstuikte enkel, een brandwond of een snijwond. We kunnen echter ook plotseling geconfronteerd worden met een slachtoffer dat in de rij bij de kassa in elkaar zakt. Het beschikken over eerste hulp kennis en eerste hulp vaardigheden kan in zo’n situaties van levensbelang zijn. Door snel en adequaat in te grijpen kan vaak erger voorkomen worden.

Onder het voorbehoud van voldoende aanmeldingen, organiseert EHBO vereniging Nieuw-Lotbroek regelmatig een basiscursus Eerste Hulp (incl. verbandleer, reanimatie en AED-gebruik). Tijdens de basiscursus Eerste Hulp leert u om op een deskundige wijze:

  • eerste hulp te verlenen
  • om te gaan met een AED (Automatische Externe Defibrillator)
  • reanimatie handelingen uit te voeren
  • eerste hulp te verlenen aan kinderen en zuigelingen
  • verbanden en verbandmiddelen te gebruiken

De lessen staan onder supervisie van een arts en een instructeur Eerste Hulp met (P)BLS/AED instructiebevoegdheid en worden gegeven volgens de laatste normen van het Oranje Kruis. Tijdens de lessen maakt u tevens kennis met LOTUS slachtoffers en LOTUS les assistenten.

Na het succesvol afronden van de basiscursus Eerste Hulp ontvangt u een officieel diploma van het Oranje Kruis.

Duur: ongeveer 9 lesavonden van 2,5 uur.

Locatie: Ons Trefcentrum.

Kosten: voor de basiscursus Eerste Hulp bedragen € 165,00 all in ( bij minimaal 10 deelnemers ). Hierbij zijn het officiële leerboek van het Oranje Kruis, lesmateriaal en examengeld inbegrepen.

De meeste zorgverzekeraars komen tegemoet in de kosten voor een basiscursus Eerste Hulp. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.

Lidmaatschap

De leden van EHBO vereniging Nieuw-Lotbroek zijn in het bezit van een geldig diploma Eerste Hulp.

De leden zijn zelf verantwoordelijk voor het geldig houden van hun diploma en dienen ( conform de reglementen van het Centraal Bureau van het Oranje Kruis ) jaarlijks hun competenties aan te tonen tijdens de door de vereniging aangeboden herhalingslessen Eerste Hulp.

Op basis van aanwezigheid tijdens de herhalingslessen Eerste Hulp en de aangetoonde competenties wordt het diploma Eerste Hulp door het bestuur verlengd.

Als leden de herhalingslessen Eerste Hulp te weinig of niet hebben bezocht, is het bestuur niet verplicht het diploma te verlengen.

Als een lid toch het diploma wil verlengen, kunnen zij een verzoek indienen om een competentietoets af te leggen, onder vermelding van de redenen van afwezigheid tijdens de reguliere herhalingslessen Eerste Hulp. Het bestuur beslist of een dergelijk verzoek al dan niet wordt ingewilligd.

Het lidmaatschap van EHBO vereniging Nieuw-Lotbroek biedt een aantal voordelen voor u :

  • de mogelijkheid tot het bijwonen van herhalingslessen Eerste Hulp
  • verzekerd zijn tegen ongevallen, aansprakelijkheid en schade
  • de mogelijkheid om deel te nemen aan opleidingscursussen voor LOTUS slachtoffer, instructeur Eerste Hulp én de mogelijkheid van subsidiëring hierbij door de vereniging
  • de mogelijkheid om deel te nemen aan door externe personen of instanties verzorgde lezingen
  • de mogelijkheid om deel te nemen aan buitenoefeningen met reëel nagespeelde omstandigheden door LOTUS slachtoffers en LOTUS les assistenten

Kosten: € 37,50 per jaar.

Laten we samenwerken aan een veilig gevoel.