Basiscursus Eerste Hulp

Een ongeluk zit in een klein hoekje...

Veel ongelukken gebeuren tijdens onze dagelijkse bezigheden op het werk, thuis en tijdens het sporten. Denk aan een bloedneus, een verstuikte enkel, een brandwond of een snijwond.

We kunnen echter ook plotseling geconfronteerd worden met een slachtoffer dat in de rij bij de kassa in elkaar zakt.

Het beschikken over eerste hulp kennis en eerste hulp vaardigheden kan in zo’n situaties van levensbelang zijn. Door snel en adequaat in te grijpen kan vaak erger voorkomen worden.

Onder het voorbehoud van voldoende aanmeldingen, organiseert EHBO vereniging Nieuw-Lotbroek regelmatig een basiscursus Eerste Hulp ( incl. verbandleer, reanimatie en AED-gebruik ).

Tijdens de basiscursus Eerste Hulp leert u om op een deskundige wijze :

De lessen staan onder supervisie van een arts en een instructeur Eerste Hulp met (P)BLS/AED instructiebevoegdheid en worden gegeven volgens de laatste normen van het Oranje Kruis. Tijdens de lessen maakt u tevens kennis met LOTUS slachtoffers en LOTUS les assistenten.

Na het succesvol afronden van de basiscursus Eerste Hulp ontvangt u een officieel diploma van het Oranje Kruis.

Duur van de cursus : ongeveer 9 lesavonden van 2,5 uur.

Locatie van de cursus : Ons Trefcentrum.

De kosten voor de basiscursus Eerste Hulp bedragen € 165,00 all in ( bij minimaal 10 deelnemers ). Hierbij zijn het officiële leerboek van het Oranje Kruis, lesmateriaal en examengeld inbegrepen.

De meeste zorgverzekeraars komen tegemoet in de kosten voor een basiscursus Eerste Hulp. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.

Heeft u interesse in het volgen van een basiscursus Eerste Hulp ? Neem contact met ons op !